Kategorier
Blogg

Hur kan våra semestrar bli klimatmässigt hållbara?

Igår föreläste forskarna Jonas Nässén och Jörgen Larsson från Chalmers och Fredrik Warberg, projektledare för klimatsmartsemester.se, på detta tema på Världskulturmuseet i Göteborg.

De berättade bland annat att flygets klimatpåverkan skulle kunna minska med 90 % till 2050, men för att lyckas med det krävs både minst en halvering av vårt flygresande och ny teknik. Läs mer i rapporten ”Klimatsmart semestrande. Tekniska lösningar, förändrat beteende och politiska lösningar”.

Det är ju dock här och nu som utsläppen måste minska, och det går utmärkt att semestra hållbart redan idag. Igår lanserades en uppdaterad version av sidan klimatsmartsemester.se som vi varmt kan rekommendera. Här kan du jämföra utsläpp mellan olika destinationer och resmål och det finns massor med tips på hållbara resor. Som projektledaren Fredrik Warberg sa – att resa hållbart handlar inte om uppoffringar utan om att vara kreativ!

Jörgen Larsson och Fredrik Warberg har även startat hobbyprojektet TågcykelTouring. På bilden syns de med sina vikbara elcyklar som ska ta dem ut på äventyr runt om i Europa. Läs mer och inspireras på tågcykel.se.

Vilket är ditt bästa tips på hållbart resande? Skriv en kommentar eller dela din flygfrittberättelse med oss, mejla ca 300 ord till info@vihallerosspajorden.se

Maja Rosén
Vi håller oss på jorden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.